
Den perfekta kakan
Vaniljdröm – småkakor med våra kakformar ✨🍪
Vi älskar kakor som både är goda och fina – och med våra kakformar blir bakningen ännu roligare. Här är vårt bästa recept på spröda vaniljkakor, perfekta att dekorera eller bara njuta av som de är.
Ingredienser:
-
1 ägg
-
100 g socker
-
1 nypa salt
-
250 g mjöl
-
120 g smör (rumstempererat)
-
1 tsk vaniljsocker
Så här gör du:
-
Vispa ägg, socker, salt och vaniljsocker tills smeten blir ljus och fluffig.
-
Blanda i mjölet och arbeta ihop till en smulig deg.
-
Tillsätt smöret i små bitar och knåda ihop allt till en jämn deg.
-
Låt degen vila i kylen minst en timme.
-
Kavla ut degen, ca 0,5 cm tjock, och stansa ut dina kakor med våra söta kakformar.
-
Grädda i ugnen på 180 grader i ca 10–15 minuter, tills kakorna fått en lätt gyllene färg.
Tips från oss:
En riktigt kall deg + en kakform doppad i lite mjöl = hemligheten bakom perfekta småkakor. ✨