Den perfekta kakan

Den perfekta kakan

Vaniljdröm – småkakor med våra kakformar ✨🍪

Vi älskar kakor som både är goda och fina – och med våra kakformar blir bakningen ännu roligare. Här är vårt bästa recept på spröda vaniljkakor, perfekta att dekorera eller bara njuta av som de är.


Ingredienser:

  • 1 ägg

  • 100 g socker

  • 1 nypa salt

  • 250 g mjöl

  • 120 g smör (rumstempererat)

  • 1 tsk vaniljsocker


Så här gör du:

  1. Vispa ägg, socker, salt och vaniljsocker tills smeten blir ljus och fluffig.

  2. Blanda i mjölet och arbeta ihop till en smulig deg.

  3. Tillsätt smöret i små bitar och knåda ihop allt till en jämn deg.

  4. Låt degen vila i kylen minst en timme.

  5. Kavla ut degen, ca 0,5 cm tjock, och stansa ut dina kakor med våra söta kakformar.

  6. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 10–15 minuter, tills kakorna fått en lätt gyllene färg.


 

Tips från oss:
En riktigt kall deg + en kakform doppad i lite mjöl = hemligheten bakom perfekta småkakor. ✨

Tillbaka till blogg